Jobba mindre, få mer gjort!

Jobba mindre, få mer gjort!

Om bloggen

Välkommen till jakten på den perfekta arbetsdagen. Hur ser den ut för dig och för ditt företag? Få tips och idéer om hur du stressar mindre och får mer gjort. Här har jag sparat mina bästa inlägg sedan 2010. Hoppas att du hittar något som just du behöver.

Jobba hemifrån - går det att få något gjort?

Lärande organisationSkapad av Eva Jansén 09 apr, 2018 14:47:22

Går det att vara produktiv även utanför kontoret? Blir det mer eller mindre gjort om du jobbar hemma? Detta är en pågående diskussion där båda parter hävdar att deras sätt är mer produktivt än det andra. IBM t ex har testat att låta sina medarbetare jobba utanför kontoret. De har numera beslutat sig för att flytta tillbaka till kontoret. Medan en hel de andra företag t ex GitLab, Buffer och Zapier helt har övergivit idén med att ha ett gemensamt kontor. Så hur blir du produktiv genom att jobba hemma? Här kommer några tips:

· Skapa en arbetsplats. Jobbar du hemifrån är det viktigt att ha en bestämd plats att jobba på. Då blir det lättare att fokusera på jobb och mindre frestande att göra annat. Det är också lättare att koppla bort ”jobbtänket” efter ditt arbetspass.

· Sätt upp en rutin för när du ska jobba. Utan rutin är det lätt att inte hinna med det du ska alternativt jobba för många timmar per dag.

· Var noga med att ta dina raster och lunch för att behålla energi och fokus.

· Om du behöver gå ifrån, var noga med att ange att du är borta och när du är tillbaka. Så slipper kollegor och andra jaga dig i onödan.

· Försöka att ha så många videomöten som möjligt. Det är lättare att kommunicera genom att se en person, inte bara lyssna på deras röst. ”En bild säger mer än tusen ord”.

(Källa: Trello blogg)