Jobba mindre, få mer gjort!

Jobba mindre, få mer gjort!

Om bloggen

Välkommen till jakten på den perfekta arbetsdagen. Hur ser den ut för dig och för ditt företag? Få tips och idéer om hur du stressar mindre och får mer gjort. Här har jag sparat mina bästa inlägg sedan 2010. Hoppas att du hittar något som just du behöver.

Spel för gallerierna?

Organisations förändringSkapad av Eva Jansén 08 sep, 2009 18:16:23

Varför genomför man en organisationsförändring? För att effektivisera företaget? För att minska kostnader? För att möta marknadens behov? Eller för att möta aktieägarnas krav?

På en av mina arbetsplatser, sedan slutet av 80-talet, så börsintroducerades företaget. Det innebar att det ställdes en hel del nya krav på företaget och dess ledning. Vi ute i organisationen märkte inte så mycket av de nya kraven. Det vi noterade var att ett febrilt behov av att rita om organisationskartan. När det kom nya krav ritades kartan om på nytt. När man ritat om organisationsstrukturen för fjärde gången inom 2 år, fortfarande utan några större interna förändringar och budskap om avsikten. Så börjades omorganisationer upplevas som ett sätt att "blidka gudarna", i vårt fall aktieägarna.

Vad tycker du? Varför behövs en organisationsförändring?