Jobba mindre, få mer gjort!

Jobba mindre, få mer gjort!

Om bloggen

Välkommen till jakten på den perfekta arbetsdagen. Hur ser den ut för dig och för ditt företag? Få tips och idéer om hur du stressar mindre och får mer gjort. Här har jag sparat mina bästa inlägg sedan 2010. Hoppas att du hittar något som just du behöver.

Vågar du jobba med din motsats?

ProjektSkapad av Eva Jansén 04 jun, 2012 17:46:34

Beroende på vilken ledartyp du är kan du tillföra olika egenskaper till avdelningen, organisationen eller projektet.

Tänkaren ser ofta till helheten och kan se bortom aktuella projekt och deadlines och skissa på en plan för framtiden. Han kan skifta mellan företagets perspektiv och dess kapacitet för att åstadkomma omvälvande resultat för sin organisation.

Utföraren är en detaljorienterad planerare. Han har förmåga att noggrant och obevekligt slutföra ett projekt. Utföraren kan instinktivt identifiera risker och utarbeta fungerande lösningar. Han sätter fasta mål och är duktig på att komma till nästa mål.

Få människor faller uteslutande i den ena eller andra rollen, och ibland är valet av roll lika mycket situationsanpassat som det är personlighetsstyrt.

Men flera exempel i verkliga livet visar att vissa människor verkligen fungerar bäst i en roll eller det andra. Och när en uppfinningsrik tänkare paras med en effektiv utförare, är resultatet mycket större än summan av dess delar. Två exempel på lyckade samarbeten är : Bill Gates och Steve Ballmer samt Steve Jobs och Steve Wozniak.

Gates, var naturligtvis Microsofts teknik visionär och marknad strateg. Medan Steve Ballmer var företagets högsta taktiker, som ansvarar för allt från transport de första operativsystem att anställa de bästa personalen. Gates skulle identifiera nya marknader för Microsofts programvara, men det var Ballmer, som ritade strategier för att nå ut på dem.

Apple grundare och fd. VD Steve Jobs var en visionär som kunde visualisera stora förändringar i det tekniska landskapet. Men Jobs framgångar skulle inte ha hänt utan taktikern och utföraren Steve Wozniak, en skicklig ingenjör med en förkärlek för tekniskt mixtrande.

Vilken ledartyp är du? Hur skulle det vara om du samarbetade med din motsats? Vilka effekter skulle det få?

(Källa:Mindjet)