Jobba mindre, få mer gjort!

Jobba mindre, få mer gjort!

Om bloggen

Välkommen till jakten på den perfekta arbetsdagen. Hur ser den ut för dig och för ditt företag? Få tips och idéer om hur du stressar mindre och får mer gjort. Här har jag sparat mina bästa inlägg sedan 2010. Hoppas att du hittar något som just du behöver.

Jag och min iPad

Organisations förändringSkapad av Eva Jansén 03 apr, 2018 15:33:34

Redan för ett år sedan började jag leka med tanken att min nästa dator kanske inte skulle bli en PC, utan en iPad eller liknande. När jag sedan under våren började inse att min PC inte orkade med alla nya program jag jobbade med, började jag inse att det var dags att se om det går att helt förlita sig på en platta i sitt dagliga arbete. Därför startade jag min testperiod i början på sommaren. Här är min högst personliga reflektion hur det har fungerat:

Mycket av det dagliga arbetet med mejl, kalender, kontakter, text och kalkyl filer har fungerat bra. Jag har valt att lagrar alla mina dokument på internet dvs. via en moln tjänst. Det jag saknat ibland är ett riktigt tangentbord och skärm. Men det är fullt möjligt att avhjälpa genom att köpa till ett extern tangentbord och använda en vanlig datorskärm. Jag behöver även komplettera med lite nya "sladdar" för att kunna koppla ihop iPaden med en projektor och visa t ex presentationer eller kunna med ett USB minne.

Det som har begränsat mitt arbete har oväntat varit en del av de program som jag jobbar med på internet och då beroende på att programmen inte är Mac eller iPad anpassade. Bl a så kan jag inte uppdatera min hemsida för att den inte går att jobba med i Safari. Finns även en del appar t ex Google kalender som är gjord för iPhone och är onödigt krånglig att jobba med i iPaden.

En annan sak som jag behöver tänka till på är att hitta internetlösningar för de program som jag har direkt installerade på PC:n t ex mitt bokföringsprogram. Det går inte att flytta över och finns heller inte som internettjänst. Här tvingas jag byta system helt eller behålla min PC för att kunna använda det befintliga programmet.

Så kontentan är att det går att utföra de flesta av de dagliga arbetsuppgifterna på en iPad. Dock finns det behov av att behålla PC: n ett tag till, tills dess att programleverantörerna har hunnit ta fram en iPad lösning. Vilket förhoppningsvis går snabbt då Gartner group förut spår att 2015 kommer plattorna stå för hälften av alla "datorer" som säljs.

(Källa: jag och min iPad. Skrivet på iPaden)